Salı, Şubat 02, 2010

Gönülçelen..Salinger ve Seymour Bir Giriş..

Yıllar önce bir kahraman tanıdım:o yarıkendimle özleştirdiğim,en bunalımlı yıllarımda ruhuma eşlik eden bir başucu kitabının isyankar kahramanı,Holden Caulfield'dı.Kitabın adı,Gönülçelen tabi ki..[yeni çevirisinde Çavdar Tarlasında Çocuklar]. onu okuyup da, ondan vazgeçemeyen,en azından bir an bile olsa ona kendini kaptırmayan bir kitapsever var mıdır?..

Salinger adını bir dosttan öğrenmiştim,sonra yakın çevreme yaymıştım namını..ve böylece Salinger'in hayran kitlesi çemberi kendine yeni tutsaklar yaratarak genişlemeye devam etmişti..
biz tutkuyla okuduk,okuyoruz.kendimizi bulduk daha hala buluyoruz..Onun bu dünyadaki yolcuğu artık son bulmuşsa da sanırım bizler uzunca bir süre daha onda kendimizi bulma ya da  kendimizi arama yolculuğuna devam edeceğiz kitaplıklarımızın baş köşesinde duran kitaplarında..

Salinger,benim için gizemin,özlemin,eski bir şeylerin hiç eskimeden saklı kalanlarının sembolu olarak kalacak hep; tıpkı bir büyü gibi...

sudaki turuncu balık,hoşçakal.

1 yorum:

  1. Salinger'in turuncu balıklarına, Seymour'a, Glass ailesine hoşçakal..Kahramanlarının bizde bıraktıkları tatlara...Özleyeceğiz...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails