Cuma, Haziran 24, 2011

Kitap Klubü Okumaları

Yarın klup toplantı günümüz.Ben okul sebebiyle bu toplantIlardan epey uzak kalıyorum,sanırım bilirsiniz.Ancak böyle yazları gelince memlekete,toplantılara misafir okur olarak katılıyorum :)
Bu ay Kazuo Ishiguro'nun "Beni Asla Bırakma" adlı romanını okuduk.Arkadaşlarım nicedir Japon edebiyatını inceliyorlar,birkaç yazar okudular japon edebiyatından ancak ben ilk kez okuma fırsatı buldum yani benim için epey yeni bir alan..Kitap hakkındaki yorumlarımı düşüncelerimi yarınki toplantıya bırakmak istiyorum esasen ama yine de birkaç söz etmem gerekirse;belki bu kitabı bir on yıl önce okumuş olsaydım (kitap 2002'de çıkmış,ilk baskı 2007) kelimenin tam anlamıyla çarpılabilir,bir süre etkisinden kurtulamazdım sanırım ama günümüzü düşününce beni o çarpıcılık manasında etkisi altına almadı.Konusu itibariyle ilginç ve okudukça kalbinize buz gibi metal bir nesne dokunuyor sanıyorsunuz.bu anlamda yazar çok başarılı..toplantıdan sonra detayları verebilirim sanırım fırsat bulursam.
Merak edenler için, aynı adla kitaptan uyarlanan filmin sinemalarda gösterimi başladı..

2 yorum:

  1. bilmiyorum sadece geç mi okuduk kitabı bundan emin değilim... bence hakettiğinin çok üstünde bi değer biçilmiş kitaba

    YanıtlaSil
  2. evet aynen katılıyorum :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails