Pazartesi, Temmuz 25, 2011

B e k l e y e n

Bekleyen,hep bekleyen bir ağlama duvarı
Ağladıkça solduran hüzünlü çiçekleri
Bekle geleceğim dedikçe hep geç kalan söz vermiş cümleleri..
Bekleyen,hep bir yerlerde bekleyen.
Durup beklemek gibisi var mı besleyen
O hain,ıslak ve daima yüzer hissi veren malum ürpertileri..

Bekleyen ve bekledikçe kök salan aslında bir
Umut filizi değil mi,yeşereceği gün için?
Bekle..ötesi yok,ötekisi var belki bir nebze
Bekle.Bekleyen an olur yıldızlar gibi iner pırıl pırıl yeryüzüne.
Bekle..bekle gülecek,çoğalacak,öleceğim hür seslerinde su kuşlarının
Bekleyen gibi ol..oldugun gibi bekle..

Cumartesi, Temmuz 23, 2011

2 7 ...Amy, RIP...

14 Eylül 1983'de doğan, 5 Grammy ödüllü Amy Winehouse, soul ve caz müziğinin önde gelen seslerinden biri olarak kabul ediliyordu...
Londra polisi, alkol ve uyuşturucu bağımlısı olduğu bilinen ve birçok defa tedavi gören Winehouse'un ölümünü doğrularken, ölüm nedeninin henüz bilinmediği açıklandı.



Cumartesi, Temmuz 16, 2011

Cuma, Temmuz 15, 2011

Perşembe, Temmuz 07, 2011

Yeni bir film izlemek:LARRY CROWNE

LARRY CROWN; İşsiz kalınca ev kredisini ödemekte zorlanan ve boş günlerinde ne yapacağını bilemeyen Larry, dostlarının tavsiyeleriyle yeni bir başlangıç için yerel üniversiteye gitmeye başlar. Hitabet hocası Mercedes’e aşık olur. Öğretmenliğe ve kocasına karşı ilgisini yitirmiş olan Mercedes, müthiş bir değişim geçiren bu orta yaşlardaki öğrencisine karşı ilgi duymaya başlar..

Tom Hanks'in oynadığı ve yönettiği, Julia Roberts, Bryan Cranston ile Taraji Henson'ın eşlik ettiği “Larry Crowne” filmi, komedi sahneleriyle izleyicilerin karşısına çıkacak,duyrulur :)

Çarşamba, Temmuz 06, 2011

Kumların Kadını

Bu ayki klup kitabımız Kobo Abe'nin " Kumların Kadını" adlı kitabı.Japon edebiyatına devam..Kitabın konusu ise kısaca şöyle;
"Nadir bulunan bir böceğin peşindeyken yolu tuhaf bir kasabaya düşen, orada dul bir kadının evine neredeyse hapsedilen kahramanın umutsuz, karamsar, sonuçsuz ve çoğu boşa çıkan kaçış çabalarını, kapkaranlık bir atmosferde anlatan Kobo Abe'nin Kumların Kadını adlı romanı, Japonya'nın edebiyata en önemli armağanlarından bir olarak kabul edilir. Eser, Beckett, Kafka ve Sartre'ın yapıtlarıyla kıyaslanmış, büyük övgüler almıştır. Varoluşçuluk felsefesine Japonya'dan açılan bir pencere olarak görülen Kumların Kadını, özgün dilinden çevirisiyle ilk kez Türkçede. 

Kumların Kadını,1962'de Japonya'nın en saygın edebiyat ödüllerinden Yomiuru Ödülü'nü, romandan aynı adla uyarlanan film de 1964'te Cannes Film Festivali Jüri ÖzelÖdülü'nü kazandı. "

Salı, Temmuz 05, 2011

Kaf Muamması

Kitap,adı itibariyle dikkatimi çekti,biraz inceleyince dile,hikayeye,mitolojiye meraklı biri olarak en kısa zamanda okumayı düşünüyorum ki ayrırca kapağı etkileyici,konusu çekici.. Özetle kitap hakkındaki şu kısa bilgi beni cezbetti;

"Afrika dillerinden, Arap diline, oradan Portekiz yerlilerine, Brezilya’da yaşanan hayatlara ve daha fazlasına gözlerini çeviren, merak eden, araştıran bir romancı Mussa. Türkçe bilen okur, onu “tanıdık” sayacaktır, sebepsiz olmayacaktır bu tanıdıklık üstelik. 
Kapı Yayınları’ndan çıkan Kaf Muamması, Arap alfabesinden bir harf olan “kaf” ile “Kaf Dağı” arasında bağlantılar kurup yapısını birçok ara hikâyeyle besliyor. 28 harfin gizemi, “arasöz”lere, “parametre”ler ve hikâyenin bütününe ustaca ulanıyor. 
Kurgunun yetkinliğinin yanında, Eski Arap Şiiri’ne, Cahiliye Devri’ne, “Yedi Askı Şairleri”ne dair birçok bilgiyi eserinin içinde bilgece sunuyor okuyucuya Mussa. 
“Üst kurmaca”nın parlak örneklerinden biri olan bu metin, birden çok okumayla genişleyecek ve her daim canlı kalacak bir kitap olarak Türkçede yerini alıyor. 
Bir muamma yolunu birlikte kat etmeyi öneriyor okuyucuya. Edebiyatın büyük gücüyle beraber. "

Pazartesi, Temmuz 04, 2011

Küçük Beyaz Yalanlar

Bu aralar tatlı,eğlenceli,duygusal bir film izlemek istiyorsanız sinemalarda gösterimde bulunan Fransız yapımı "Küçük Beyaz Yalanlar" adlı filmi şiddetle tavsiye ederim,izlediğim en iyi filmler arasına girmeyi başardı çok iddialı olmasa da izlemesi çok zevkli bir film.
Uzun zamandır sinemaya gitmemiştim,sinemanın büyülü dünyasının tadına tekrar varmak güzeldi..ben sinemadan çıkınca bir süre kendime gelemem,size de olur mu bilmem,filmden çıkınca bir zaman,izlediğim film gerçek,gerçek hayat yalan gelir..işte bu duyguyu ve sinemayı seviyorum...
iyi seyirler :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails